Old skul

Old skulGustl gre v vojsko:


Carjeva poezija, Carjeva modrost, Carjev vic dneva, Carjeva slika dneva
Noj!
Moski je vstopil v gostilno. Takoj za njim je skozi vrata velicastno zakorakal ogromen noj. Potem, ko sta sedla za edino prosto mizico v kotu gostilne, je prisel natakar in ju vprasal, kaj bosta narocila. Moski je rekel, da bo malo pivo. Potem se je obrnil k noju, kaj bos pa ti? Tudi jaz bom malo pivo, je rekel noj. Moski je prinesel dve mali pivi in rekel, tole bo petstodvajset tolarjev, prosim. Moski je z desno roko segel v zep in izvlekel tocno toliko, kot je bilo receno. Naslednji dan sta moz in noj spet prisla. In moski je spet rekel, da bo malo pivo, in noj isto. In spet je moski segel v zep in placal z natancno isto vsoto. Vse to je postalo vsakdanje, dokler nista nek vecer spet prisla in je natakar samo vprasal, kot vedno? Moski pa je odgovoril, pravzaprav ne. Mrzlo je zunaj in dvojni viski bi me pogrel. Jaz bom isto, se je takoj oglasil noj. Tole bo pa devetstostirideset tolarjev, je rekel natakar. Moski je segel v zep in izvlekel tocno devetstostirideset tolarjev. Polozil je denar na sank. Natakar ni mogel vec brzdati svoje radovednosti. Oprostite, je rekel. Kako vam to uspeva? Vedno pridete s tocno vsoto v zepu na pijaco? No, je odgovoril moz. To je dolga zgodba. Nekaj let nazaj sem cistil klet v svoji hisi in med vso tisto saro sem nasel starinsko svetilko. Vsec mi je bila njena oblika in sklenil sem, da jo ocistim. Ko sem jo podrgnil, se je pojavil duh. Rekel je, da je on Aladinov duh in da mi bo izpolnil dve zelji. Moja prva zelja je bila, da bi vedno, kadarkoli bi imel kaj za placati, samo segel z roko v zep, in tam bi vedno bila ravno prava kolicina denarja, ki bi ga tisti trenutek potreboval. Kako pametno, je rekel natakar. Vecina ljudi bi si zazelela deset milijonov tolarjev kot v tistem Jonasovem kvizu, ali pa deset kil zlata. Vi pa boste vedno ravno toliko bogati, kolikor boste hoteli... Tako je, je rekel moz. Najsi gre za liter mleka ali pa za najnovejsega mercedesa. Placilo je vedno v zepu. Se eno vprasanje, je rekel natakar. Kaj je s temle vasim nojem? Moski je odgovoril s kislim nasmeskom: moja druga zelja je bila, da bi imel velikega tica.

na vrh


Slike iz Kriznarjeve zidanice:
Grupne slikeZa osebno slikeBrez veze slikeObup slike


Kliknite TUKAJ, ce zelite imeti vseh osemnajst slik!


Carjeva slika dneva:

na vrh

Carjeva modrost:
Narava ze ve, kaj je dobro za nase mozgane!
Creda bizonov se premika tako hitro kot najpocasnejsi bizon v credi. Ko plenilci lovijo credo, ujamejo in ubijejo najprej najpocasnejse bizone na koncu crede. Taksna naravna selekcija je dobra za celotno credo, saj so tako zivali v credi bolj zdrave in creda pridobi na hitrosti.
Podobno se dogaja pri cloveskih mozganih. Mozgani lahko delujejo le tako hitro kot njihova najpocasnejsa celica. Prekomerno uzivanje alkohola, kot vsi vemo, unicuje mozganske celice. Toda po nacelih naravne selekcije alkohol najprej unici najpocasnejse in najmanj zdrave celice. Na ta nacin redno pitje alkohola unicuje pocasne mozganske celice in tako postanejo mozgani bolj hitri in ucinkoviti.
Zato se vedno, ko popijete nekaj alkohola, pocutite pametnejsi!

Ostale slike:
Iski vintgar in Orel festa

Carjev vic dneva:
Halo, ali je tam svetovalnica za alkoholike?"
"Ja, izvolite."
"Zanima me, kako se naredi bovla..."

na vrh